Hausner-család

 


SEGÍTSÉGET KÉREK!


Home Deutsch English Česky
Családfakutatás
  - Tevékenységem
  - Segítség az oldalakhoz
  - Családfák
    - Skoumal
    - Hausner
      - Információk
      - Fotók, iratok
      - Segíts!!!
    - Boda
    - Pintér
    - Szántó
    - Erney
  - Nevek, települések

  - Ősfa
  - Linkgyűjtemény
  -
Referenciák

Adatszolgáltatás

genealogia.extra

Kapcsolat


A Hausner-családfa adataihoz kapcsolódóan az alábbiakban kérek segítséget mindazoktól, akik rendelkeznek a megfelelő forrásokkal:

     Meglévő adataim szerint a krakkói születésű Hausner Károly Antal apja nobilis Hausner Franciscus valamilyen nemes volt. Hausner nevű lengyel nemesi család nem volt, tehát valószínűsíthető, hogy osztrák, vagy német (bajor, baden-württembergi stb.) nemesekről lehet szó.
     Ezen nemesi családokról mindenekelőtt a Gothai Almanachból, illetve a Siebmacher's grosses und allgemeines Wappenbuch című, a nemesi családok címereit, illetve rövid bemutatását tartalmazó sorozatból lehet információkat szerezni. Az Országos Széchenyi Könyvtárban többek között e sorozat V. kötetének (amiben a polgárok címereinek leírásai vannak) épp az a 8. könyve hiányzott, melyben a Hausner név is szerepel. Az OSZK-ban nincs példány továbbá annak a 6 kötetnek az 1605-1772 közötti kiadásaiból, melyben további adatok találhatók - a fellelhető sorozat kb. 1880 és 1920 között került nyomtatásra Nürnbergben az említett hat kötet folytatásaként. (lista)
     A fellelhető kötetekből (pl. kihalt családok) kiderült, hogy a Hausner név a következő változatokként is előfordulhat: Hawssner, von Hausen, vagy von Haussen. Ez azonban számomra csak bonyolultabbá teszi a kutatást.

Kérem, aki rendelkezik a fenti források valamelyikével, vagy egyéb ötlete van, legyen szíves, lépjen velem kapcsolatba - a segítséget előre is köszönöm!
 

© Skoumal Krisztián 2001-2023
Minden jog fenntartva!