Családfakutatás

 


1. TEVÉKENYSÉGEM


Home Deutsch English Česky
Családfakutatás
  - Tevékenységem
  - Segítség az oldalakhoz
  - Családfák
    - Skoumal
    - Hausner
    - Boda
    - Pintér
    - Szántó
    - Erney
  - Nevek, települések

  - Ősfa
  - Linkgyűjtemény
  -
Referenciák

Adatszolgáltatás

genealogia.extra

Kapcsolat


A legkomolyabb hobbym. Évekkel ezelőtt - 1997-ben - kaptam hozzá kedvet, hogy egy 1976-ban összeállított családfa alapján elkezdjem kutatni rokonaimat. A családfát azóta sikerült jelentősen kibővítenem, sok hibás adatot kijavítanom. Mindebben nagy segítségemre voltak a Magyarországról különböző okok miatt kivándorolt rokonok és leszármazottaik is, akik közül sajnos sokak lelkesedése kifulladt az évek során.

2001-ben nagy veszteség ért, súlyos betegség után elhunyt az a személy, akinek a legtöbb adatot és információt köszönhetem:  Heinrich Gáborné, született Erney Lujza. Kedvessége, türelme és lelkesedése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a buktatók ellenére se adjam fel ezt a hóbortomat.

Legkiterjedtebb családfám a Hausner-családfa - apai nagyanyai ágam. Ebből emeltem ki Erney Lujza tiszteletére az Erney-családot, akiket sikerült néhány plusz adattal is kiegészítenem.

Az apai ág, a Skoumal-családfa 2003. márciusig változatlan volt, akkor egészült ki a cseh ággal. 2003 júliusában végre az USA-ban is sikerült olyan rokonokra akadnom, akik segítettek/segítenek a hiányzó adatok pótlásában.

Anyai ágamról jelenleg adatokat gyűjtök, az első eredmények már megtekinthetők.

Ha Te, kedves látogató, netán a rokonságomhoz tartozol - ez a családfákat végiglapozva könnyen kiderülhet -, és hibás adatokat találsz, netán újakkal tudsz szolgálni, légy oly kedves, és lépj velem kapcsolatba!

Segítségedet előre is köszönöm!

© Skoumal Krisztián 2002-2022
Minden jog fenntartva!