genealogia.extra
az amatőr családfakutatók oldala

Az oldal extra betűtípusainak letöltése:
London Fraktura


A honlapról

Főoldal
Bemutatkozás
Családfák
Linkek
Kapcsolat
Kedves Látogató!

A „GENEALOGIA.EXTRA.HU” oldal az amatőr családfakutatók számára készül. Célja, hogy mindazok, akik nem képesek, vagy nem akarnak személyenként súlyos ezreket fizetni őseik felkutatásáért, elért eredményeik nyilvánossá tételével kereshessék rokonaikat, közös őseik leszármazottait.

A honlapon elhelyezhetők az otthon meglévő családfák, illetve kiegészítő információk családokról, személyekről. A családfák - a GEDCOM fájlokból képzett .html oldalakat kivéve - a honlap standard formátumában kerülnek felhelyezésre.
  - családfa betűtípusa:
Times New Roman CE, 10 pt
  - a családfában elhelyezett kiegészítő információ (pl. születési hely) betűmérete: 8 pt
  - hiányzó, hiányos, pontatlan adat színe: piros
  - ellentmondásos adat, információ színe: rózsaszín (#FF7979)
  - felhelyező közvetlen felmenői adatainak színe: sárga
  - család-, vagy vezetéknevek: félkövér betűvel

Az ettől eltérő szerkezetben beérkező családfák átalakításra kerülnek, mely költségekkel jár.
Kérjük, a honlap egységes szerkezete, könnyű kezelhetősége és áttekinthetősége érdekében lehetőleg ne térjen el standardunktól!

A családfában szereplő, élő családtagok esetén a felhelyező dönti el, hogy a pontos születési dátumot szerepelteti-e, vagy csak a születési évet.

A honlap 3 nyelvű - magyar, angol és német. A családfákban szereplő dátumok így két-, esetleg háromfélék lehetnek: éééé.hh.nn. (magyar), nn.hh.éééé (német, angol) és hhh nn, éééé (angol, nem preferált forma), a beküldő által választott alapnyelvtől függően. A kutató minden esetben maga dönti el, hogy mely nyelveken kívánja megjelentetni kutatási eredményeit, és ennek megfelelő adatokat bocsát rendelkezésre. Az információk általunk történő lefordítására is van lehetőség, megfelelő díjazás ellenében - a családfákban szereplő dátumok választott idegennyelvnek megfelelő formátumú átszerkesztését viszont nem tudjuk vállalni.

A könnyebb kereshetőség érdekében javasoljuk, hogy határon túli településnevek megadása esetén magyar nyelvű családfában a történelmi magyar név és a mai ország (nemzetközi autójelével!) kerüljön megadásra, idegen nyelvű oldalainkon történő elhelyezés esetén pedig a mai hivatalos név és ország. Célszerű egy külön listát is mellékelni ilyen esetekben, mely tartalmazza a történelmi név, esetleg vármegye mellett a mai hivatalos nevet és az országot, ahol a település ma található. (példa: Rosztóczy-család)
Egyes családfáknál az is feltüntetésre került, hogy az egyes személyek/családok mely - mai - ország területén élnek/éltek - az országok nemzetközi autójelével jelölve.

Az egyes családfáknál található információk menüpont minden esetben a honlapon külön oldallal rendelkező más családokhoz való kapcsolódással kezdődik - amennyiben van két vagy több, közös ponttal is rendelkező családfa. Sajnos terjedelmi korlátok miatt a családfákban szereplő összes név felsorolására nincs lehetőség.

Kellemes kutatást és eredményes „vadászatot” kívánunk!
 

© Skoumal Krisztián 2004-2021